27. märtsil 2024 toimus lasteosakonnas 18. korda Tooliteatri päev - etlusvõistlus Võru maakonna 5.-9. klasside õpilastele.
Noored etlushuvilised lugesid ette Eesti lastekirjanduse tänavuaastaste juubilaride jutte ja luuletusi. 15 esinejat kuuest maakonna koolist olid ette valmistanud omavalitud proosapala. Lugusid võis valida Juhan Jaigi, August Jakobsoni, Edgar Valteri, Juhani Püttsepa, Ilmar Tomuski, Markus Saksatamme, Olavi Ruitlase, Hugo Vaheri, Epp Petrone, Helen Käiti ja Heli Illipe-Sootaki loomingust. Pärast proosavooru tutvuti luuletustega sellistelt autoritelt nagu Lea Nurkse, Ralf Parve, Paul Haavaoks, Eino Sepp, Peeter Volkonski, Sulev Oll, Markus Saksatamm, Contra. Luuletused esitati teises voorus.
Žürii nimel tegi kokkuvõtteid kuuldust ja jagas häid soovitusi edasisteks esinemisteks üks tänavustest lastekirjanduse juubilaridest - Epp Petrone. Laureaaditiitli pälvisid Märt Haanja Koolist ja Kertu Loviisa ning Marken Võru Kreutzwaldi Koolist. Tunnustusega tõsteti esile veel Marleen ja Lisete Antsla Gümnaasiumist, Kärt-Getter ja Lisete Võru Kreutzwaldi Koolist, ning Liisbet Haanja Koolist. Kõiki etlejad ja nende juhendajaid tänati kiidukirjaga ja raamatutega. 
Kui soovite mõnest pildist originaalsuuruses faili või kui soovite, et eemaldaksime mõne pildi albumist, kirjutage See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.