Eesti Lastekirjanduse Keskuse korraldatud 17. Nukitsa konkursil hindasid kogu Eestimaa lapsed 2021-2022. aastatel ilmunud laste- ja noorteraamatuid.
Võistlevate raamatute tutvustused slaidikaval leiate SIIN. 
Hääletuses osales 6707 last kogu Eestist, neist üle 300 oli pärit Võru maakonnast. 4 Võru maakonna hääletajat said kutse konkursi meeleolukale lõpupeole, kus Imptoteatri näitlejad Maarius Pärn ja Merilin Kirbits kaasasid lapsed oma etendusse. Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor Triin Soone andis üle auhinnad kolme lastelt enim hääli saanud lasteraamatu autoritele, kolme piltide poolest enim hinnatud raamatu illustraatoritele ja nende raamatute kirjastajatele.
Võru maakonna laste lemmikraamatute pingerida on SIIN
Kogu Eesti hääletustulemused ja info Nukitsa konkursi kohta on SIIN
Kõigi seni toimunud seitsmeteistkümne Nukitsa konkursi (1992-2024) esikoharaamatud on SIIN
Annela Samueli fotod 17. Nukitsa konkursi lõpupeost leiate SIIN
Pärast pidu tutvusime Eesti Lastekirjanduse Keskuse majaga, järgnes traditsiooniline vanalinna ekskursioon, kus otsisime koos Võru maakonna lastega sajandite jälgi Tallinna majadel, nägime mitme raamatu tegevuspaiku, ostsime mardileiba ja külastasime Kolmandat Draakonit. 

Alljärgneva pildialbumi fotod: Helle Laanpere ja Ingrid Kendra
Kui soovite mõnest pildist originaalsuuruses faili või kui soovite, et eemaldaksime mõne pildi albumist, kirjutage See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.