2024. aasta 24. maist 5. juulini sai Võrumaa Keskraamatukogu 2. korrusel Tähesaalis vaadata Eesti graafika grand old lady Evi Tihemetsa raamatuillustratsioonide näitust.
Illustratsiooninäitus täiendas väikese lisana samal perioodil Vana-Võromaa Kultuurikojas eksponeeritud Evi Tihemetsa suurele graafika ülevaatenäitust "Jalutuskäik iseendaga", mis anndis vaatajale võimaluse käia koos kunstnikuga läbi tema pikk loometee: kogeda mõtlemapanevaid ja sügavaid teemasid, aga ka lusti ja helgust.
Evi Tihemets käis näituste avapäeval ka väikese illustratsiooninäitusega tutvumas. Kunstniku jaoks oli huvitav kohtuda omaillustreeritud raamatute väljapanekuga illustratsiooninäituse kõrval. Ta avastas üllatusega oma esimese illustreeritud raamatu (N. Erkai "Aljoška", 1962), mida tal enam meeleski polnud. Raamatuid lehitsedes meenus mõndagi nende piltide sünniloost. Näiteks A. H. Tammsaare "Tähtsat päeva" illustreerides käis kunstnik Vargamäel hoonete ja esemete detaile joonistamas, ühele illustratsioonile aga joonistas oma vanaisa.